Nederland, een genderneutrale samenleving

Een tijdje geleden publiceerde Plataforma C over “genderneutrale” toiletten in het Verenigd Koninkrijk. Zweden heeft inmiddels een geslachtsneutraal voornaamwoord opgenomen in de Zweedse taal. En in steeds meer plaatsen van Europa wordt er gekeken of het verplicht gesteld kan worden dat mannen zittend moeten plassen.

#waarzijnwemeebezig #zijnwehelemaalgekgeworden

Nederland beweegt zich ook steeds meer in de richting van “een genderneutrale samenleving.”
Na een actieve lobby van seksuele activisten kondigde de Nederlandse regering in december 2016 aan dat sekseregistratie verdwijnt op OV-kaart, stempas en andere documenten zoals studentenpassen. Ook steeds meer Nederlandse gemeenten gaan hun inwoners genderneutraal aanschrijven, omdat dit niet noodzakelijk zou zijn, en om transgenders tegemoet te komen.

Met deze maatregelen zet Nederland snel stappen richting “De Afschaffing van de Mens”, zoals C.S. Lewis het zou zeggen. Sekseverschillen zijn immers een essentieel onderdeel van  de identiteit van personen, en door die af te schaffen, verdwijnt een essentiële dimensie van wat ons mens maakt.

Seksuele activisten houden er ook zeer autoritaire praktijken op na. Onder druk van diezelfde activisten is op de Universiteit van Amsterdam een zogenaamde “diversity unit” ingesteld, een soort antidiscriminatiewaakhond, die in de praktijk niets anders is dan een heuse “gedachtenpolitie“, zoals Meindert Fennema het noemt.

Ondertussen lijkt de meisjesbesnijdenis – ook wel bekend als “Female Genital Mutilation” -, hoewel het een mensenrechtenschending is, wél op goedkeuring te rekenen in dergelijke kringen onder het mom van diezelfde diversiteit.

Een beetje gematigder mag dus ook wel. Hieronder een column uit De Telegraaf die dit op geheel eigen wijze verwoordt.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: